Home Nieuws Binnenland 11-jarige meisje alleen op station Utrecht Centraal ‘Dit raakt je in je...

11-jarige meisje alleen op station Utrecht Centraal ‘Dit raakt je in je hart’

Een jong meisje is gisteren moederziel alleen gestrand op station Utrecht Centraal, zonder een woord Nederlands of Engels te spreken. Agenten hebben zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld. 

Servicemedewerkers van de NS zagen het meisje zaterdagmiddag op station Utrecht Centraal. Met een koffertje liep ze moederziel alleen door de hal. Ze bleek geen Nederlands of Engels te spreken. De medewerkers belden daarop de politie en gaven het meisje intussen wat te eten en te drinken, zo schrijft de wijkagent op Instagram.

Een behulpzame voorbijganger bracht redding: hij kon ontcijferen welk dialect het meisje sprak. Daarop kon men haar geruststellen en meenemen naar het politiebureau. Het meisje bleek 11 jaar oud, afkomstig uit Syrië en zonder enige documentatie of ouders in Utrecht aangekomen te zijn.

‘Het raakt je in je hart’ 

De politie laat weten dat ‘de juiste opvang’ wordt geregeld voor dit jonge meisje. ,,Het raakt je echt in je hart dat zo’n jong kind, moederziel en alleen, aan haar lot over gelaten wordt in een voor haar vreemd land… Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet,” zo besluiten de wijkagenten het relaas.

klik en neem een kijkje