Home Nieuws Aantal boekingen neemt sinds maandag sterk toe

Aantal boekingen neemt sinds maandag sterk toe

Nederlanders durven een vakantie in het buitenland weer aan, blijkt uit een rondgang langs negen reisaanbieders. Sinds deze week zit er een stijgende lijn in het aantal boekingen.

Tijdens de persconferentie gisteravond werd bekendgemaakt dat reizen naar het buitenland vanaf 15 mei weer zijn toegestaan als het besmettingsniveau het toelaat. En dat merken reisorganisaties.

“Er is echt sprake van een forse toename: we krijgen ongeveer drie keer zoveel boekingen binnen als in de periode hiervoor”, zegt een woordvoerder van Transavia. “Niet alleen voor de zomer, maar ook al last minutes vanaf 15 mei. Nederlanders krijgen weer vertrouwen en willen op vakantie.”

Sinds afgelopen weekend

Bij Sunweb begon de interesse afgelopen weekend al. “Maandag hadden we al 25 procent meer boekingen dan in mei vorig jaar. En toen de persconferentie nog bezig was, merkten we dat het aantal mensen op de website verdubbelde. Sindsdien is het aantal boekingen met 50 procent toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor”, zegt een woordvoerder. 

Ook bij Corendon stromen de boekingen binnen. “We zien een vervijfvoudiging ten opzichte van de vorige weken en dat begon eigenlijk maandag al”,

Prijsstijgingen

Corendon verwacht dat de stijgende vraag wellicht ook kan leiden tot krapte. “Er is internationaal gezien veel concurrentie wat hotelbedden betreft, omdat de Duitsers en Engelsen al een tijdje volop aan het boeken zijn. Voor mei en juni voorzien we niet zoveel problemen, maar als iedereen massaal voor de zomer gaat boeken, kan het zijn dat de prijzen stijgen.”