De Britse Isabelle Stedman probeert al 30 jaar haar rijbewijs te halen, maar omdat ze tijdens het autorijden zo bang wordt dat ze regelmatig flauwvalt, is haar dat tot op heden nog niet gelukt.

De angststoornis van de 47-jarige Isabelle Stedman is volgens de Britse krant The Sun zo erg dat ze achter het stuur niet alleen in tranen uit kan barsten en trilt, maar ook het bewustzijn verliest. Instructeurs hebben in het verleden al vaak het stuur moeten grijpen om haar te redden wanneer ze een black-out kreeg.

De moeder van twee kinderen uit het Britse graafschap Bedfordshire heeft volgens The Sun inmiddels tienduizenden ponden uitgegeven sinds ze met lessen begon op 17 jarige leeftijd. Haar fobie is spontaan tijdens het lessen ontstaan – ondanks dat ze nog nooit een auto-ongeluk heeft gehad – en is op zijn ergst als ze haar ultieme stressmoment tegenkomt: rotondes.

De wanhopige Isabelle heeft naar eigen zeggen al zeven verschillende instructeurs gehad en een intensieve rijcursus geprobeerd – en zelfs hypnotiseurs. ,,Ik begrijp het niet, maar het is alsof ik zo angstig word en overweldigd raak dat mijn brein uitvalt en ik een paar seconden het bewustzijn verlies”, zo vertelt ze. ,,Als ik dan wakker word, staan ​​we aan de kant van de weg omdat de instructeur het stuur heeft moeten overnemen.”

Isabelle zegt dat ze op zich dolgraag wil autorijden zodat ze haar dochter naar de universiteit kan brengen en verre familie kan bezoeken. Artsen kunnen haar fobie niet verklaren, maar zelf heeft ze inmiddels wel een idee. Misschien is ze, speculeert ze, in een vorig leven wel omgekomen bij een auto-ongeluk.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelVal van Turkse lira bedreigt Nutella-productie
Volgend artikelBurgemeester heeft noodbevel afgegeven: ME rukt op richting menigte op Museumplein