Home Nieuws De inflatie in Turkije bedraagt 20 procent toch vindt de centrale bank...

De inflatie in Turkije bedraagt 20 procent toch vindt de centrale bank een renteverlaging verstandig

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken TP

De Turkse lira heeft een beetje lucht gekregen dankzij een succesvol overleg tussen president Tayyip Erdogan en de Amerikaanse president Joe Biden. In oktober verloor de munt meer dan 7 procent van zijn waarde, mede door een diplomatieke rel en het onorthodoxe monetaire beleid van de centrale bank. Maandag herstelde de lira zich een fractie.

Erdogan en Biden spraken elkaar in de marge van de G20-top in Italië. Een Turkse functionaris zei dat het gesprek in een ‘positieve sfeer’ was verlopen. Volgens het Turkse kamp kan Turkije F16-vliegtuigen van de Verenigde Staten kopen. Volgens de VS wordt de aanvraag van Turkije in behandeling genomen.

De relatie tussen de VS en Turkije is al langere tijd gespannen en daar kwam vorige maand Erdogans dreigement bij om allerlei ambassadeurs naar huis te sturen, onder wie de Amerikaanse en de Nederlandse. Zij hadden gepleit voor vrijlating van de dissident Osman Kavala, in navolging van het Straatsburgse mensenrechtenhof. 

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken.. Inline
Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken (BA)
Vorig artikelTurkse president Erdogan toch niet naar klimaattop in Glasgow
Volgend artikelTurkije krijgt er 122 patrouillevaartuigen bij