Home Nieuws Binnenland Eerste Coolsingelrelschopper krijgt drie maanden cel en moet schadevergoeding betalen

Eerste Coolsingelrelschopper krijgt drie maanden cel en moet schadevergoeding betalen

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken TP

Een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse is woensdag door de supersnelrechter veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, vanwege de rellen in Rotterdam afgelopen vrijdag. Een protest tegen het 2G-beleid ontaardde in grote rellen.

Sharon M. moet zich ook melden bij de reclassering en zich eventueel laten behandelen. Daarnaast mag ze een jaar lang niet in het centrum van Rotterdam komen en moet ze 1.000 euro aan de politie betalen voor de gemaakte schade.

M. stond terecht voor het gooien van stenen en stoeptegels naar ME-busjes en politieauto’s op de Lijnbaan en Coolsingel. Het Openbaar Ministerie (OM) had zes maanden geëist, waarvan een maand voorwaardelijk. De politie had een schadeclaim ingediend van bijna 10.000 euro, maar dat vond de rechter een te groot bedrag.

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken.. Inline

Agenten verkeerden vrijdagavond in levensnood, hield de rechter de vrouw woensdag voor. Het is volgens de rechter nog maar de vraag of zij weer aan het werk kunnen.

Later vandaag staat nog een 29-jarige man uit Delft voor de rechter. Ook zou woensdag een 21-jarige Rotterdammer voor de rechtbank verschijnen, maar zijn zaak werd uitgesteld omdat hij mogelijk “meerdere ernstige strafbare feiten” heeft gepleegd. Het OM heeft bij hem meer tijd nodig voor onderzoek.

Supersnelrecht hoort bij het lik-op-stukbeleid van de politie en OM. Een verdachte valt onder het supersnelrecht als hij binnen drie tot zes dagen voor de politierechter moet verschijnen.

Coronaprotest Rotterdam ontaardde in rellen

Tijdens de rellen op de Coolsingel werd op grote schaal geweld gebruikt tegen hulpverleners. Er werd onder meer met stenen, vuurwerk en objecten gegooid. Ook gingen meerdere politieauto’s in vlammen op.

In het nauw gedreven agenten zagen zich genoodzaakt gericht op relschoppers te schieten. Vier personen raakten hierbij gewond. Ook een agent moest in het ziekenhuis worden behandeld. Er werden 49 aanhoudingen verricht.

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken (BA)
Vorig artikelAlarmerend veel baby’s geboren met ernstige hartproblemen van gevaccineerde moeders
Volgend artikelVier EBI-medewerkers zijn ondergedoken; Ridouan T. zocht hun adressen