Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten van BNNVara per direct stoppen met het presenteren van De Vooravond. Het nieuws komt onverwacht en beide presentatoren zijn verbijsterd. ‘Ik sta nog perplex’, laat Klamer weten. Khalid Kasem en Sophie Hilbrand gaan een andere invulling geven aan de talkshow.

Volgens directeur Content BNNVara Gert-Jan Hox mist het programma de ‘urgentie die we zoeken’. ,,Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken.”

Volgens Hox zal de focus daar met een andere invulling meer op komen te liggen. Daarom is er voor een afwisselende presentatie door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gekozen. ,,Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt.”

Hox beklemtoont dat Renze en Fidan allebei programmamakers zijn, die ‘we vanwege hun passie, vakmanschap en lef heel graag behouden bij BNNVara’. Er worden momenteel gesprekken met de twee gevoerd over toekomstige programma’s en projecten.

Perplex

Renze Klamer laat vandaag van zich horen en is verbijsterd. ‘Ik heb dit nieuws nog geen 24 uur geleden gehoord en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment.’ De presentator snapt er niets van. ‘Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen’, schrijft hij.

Ook Fidan reageert op het nieuws. Zij komt echter niet met een verklaring, maar plaatst twee foto’s: de persfoto van het duo die gemaakt werd bij de start van het BNNVara-programma en een kiekje waarop Renze en zij buiten voor de studio staan; Renze met lang haar en lange baard en Fidan met een muts op. Mogelijk bedoelt de presentatrice daarmee dat ze nu op straat staan en ‘dakloos’ zijn.

De NPO laat in een korte verklaring weten dat BNNVara met het voorstel kwam. ,,In goed overleg hebben we samen gekozen voor deze aanpassing.”

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelVIDEO: Franse president Macron wordt in zijn gezicht geslagen!
Volgend artikelVeel automobilisten gebruiken de airco op een verkeerde manier