Meerdere gemeenten in Nederland vrezen volgens het AD voor de gevolgen voor winkeliers als de lockdown niet snel eindigt. De gemeenten hebben een brandbrief opgesteld voor het kabinet om de niet-essentiële winkels weer te openen.

BRANDBRIEF


Een brandbrief wordt gezien als een open brief over ”een zeer urgente kwestie”. De gemeente Barneveld begon afgelopen week als een van de eerste gemeenten. Zij stuurden een open brief naar minister-president Rutte en vroegen daarin ”om zo spoedig mogelijk de niet-essentiële sector te openen met gepaste veiligheidsmaatregelen”. Veel andere gemeenten hebben dat voorbeeld opgevolgd en ook een brief opgesteld voor het kabinet.

Vervolgens verstuurden Veenendaal, Nijkerk, Putten, Ede, Overbetuwe en Wageningen (allen in dezelfde regio) namelijk ook een brandbrief richting Den Haag. Ook in andere delen van het land smeekt men om aandacht en heropening. Zo hebben ook de gemeenten Krimpenerwaard en Sliedrecht (beiden Zuid-Holland) en de gemeenten Opmeer en Bergen (beiden Noord-Holland) bij de premier ook om erkenning gevraagd voor de gevolgen voor ondernemers.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

BRONAD / FUNX
Vorig artikelKappers gaan weer open! Lockdown of niet
Volgend artikelOMT adviseert kabinet versoepelingen te beperken tot onderwijs, sport en winkels