GO Sharing plaatst vandaag 300 elektrische deelscooters in Istanbul, Turkije. De uitbreiding volgt op de internationale introducties in Oostenrijk en België in april en Duitsland in mei.

De scale-up in deelvervoer heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in het vervoer te bewerkstelligen: van het bezitten van een voertuig, naar gebruiken wanneer je het nodig hebt.

In april 2021 kondigde GO Sharing een kapitaalinjectie van € 50 miljoen aan. Met de investering zal GO Sharing zijn deelaanbod niet alleen multimodaal maken door e-bikes en elektrische deelauto’s aan het aanbod toe te voegen, ook zal het bedrijf zijn internationale ambitie najagen. In de afgelopen maanden is GO Sharing gestart in Wenen, Antwerpen, Saarbrücken, Düsseldorf, Keulen en Neuss.

Vanaf vandaag zijn de elektrische deelscooters ook in Istanbul te vinden. Het bedrijf plaatst daar 300 groene e-scooters. 

Ruim 10.000 deelvoertuigen
In het nastreven van de missie van GO Sharing is verdere internationalisering een logisch gevolg volgens Raymon Pouwels, CEO van GO sharing: “Ons motto is ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’.

Vorig artikelRumeysa Gelgi is met 2,15 meter de langste vrouw ter wereld
Volgend artikelTurkije zet 45 Syrische vluchtelingen het land uit om bananenprotest