Home Nieuws Het duel tussen Italië en Turkije is veel meer dan zomaar een...

Het duel tussen Italië en Turkije is veel meer dan zomaar een openingswedstrijd

De stad waar het melodrama ooit begon, opent vanavond de deuren van het moderne theater. Alle ogen zijn als vanouds gericht op Rome, dat na alle corona-ellende het volk de spelen teruggeeft. Met Italië-Turkije kent het EK een prikkelende aftrap.

Italië-Turkije is ook een opening die direct nieuwsgierig maakt. Dat de Turken met Burak Yilmaz aan het kanon, kunnen stunten, daar weten we in Nederland alles van. Maar stiekem zal de meeste aandacht toch uitgaan naar La Squadra Azzura, de thuisspelende ploeg die zich weer in de harten van de tifosi heeft gespeeld. En dan te bedenken dat het nog maar drie jaar is geleden dat de Italianen he-le-maal klaar waren met het nationale elftal.

Wie gaat er volgens jullie winnen?

Wie gaat er volgens jullie winnen?

“Turkije is sterk, allerminst een kneusje op dit EK. Iedereen herontdekte dit seizoen Burak Yilmaz op zijn 35e. Hij maakte Rijsel kampioen met zijn goals en scoorde een hattrick tegen Nederland.

“En dan is er nog Cengiz Ünder. Eén van de grootste verloren gelopen talenten in het voetbal. Hij was één van de vele troonopvolgers van Arjen Robben.”

Een openingsmatch met vlees aan én een ceremonie met iconen

“Dit is geen openingsmatch zoals 3 jaar geleden tussen Rusland en Saudi-Arabië. Dit is een wedstrijd waar vlees aan hangt, met twee uitstekende ploegen.”

“Bij openingswedstrijden denken wij allemaal terug aan België-Argentinië in 1982, toen de Duivels wonnen na een goal van Erwin Vandenbergh. Maar toen was het nog anders.”

“Ach, zo’n eerste match is sowieso altijd de moeite. Dit jaar alleen al voor de ceremonie. Francesco Totti en Alessandro Nesta gaan samen het EK openen op het veld waar ze symbolen zijn geweest. En de Italiaanse tenor Andrea Bocelli voert “Nessun Dorma” op. Ik zou voor mijn televisie zitten.”


klik en neem een kijkje