De bekende Zwolse horecabroers Hüseyin en Ali Torunlar zijn woensdagavond doodgeschoten in de McDonald’s in Zwolle-Noord. De broers van Turkse komaf runden in de loop der jaren meerdere restaurants en andere ondernemingen in Zwolle en omgeving. Ze werden rond etenstijd vermoord in het bomvolle fastfoodrestaurant.

🇹🇷 Hollanda’nın Zwolle şehrinde silahlı bir saldırgan restoranda yemek yiyen iki Türk’ü öldürüp kaçtı. Yerel medyada yer alan ve bir görgü tanığına dayandırılan haberde saldırganın ‘içeri girer girmez hedefinde bulunan iki kişiye’ ateş açtığı ifade edildi. Hayatını kaybedenlerin bir Türkçe haber sitesi sahibi H.T. ile kardeşi A.T. olduğunu belirtildi. Bugün akşam saatlerinde Zwolle’daki bir Mcdonalds’da yemek yedikleri sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından 2 kardeş vuruldu. Katilin bütün şarjörü kardeşlerin üstüne boşalttığı gelen bilgiler arasında. Kardeşler olay yerinde can verdi.

Terwijl de slachtoffers aan het eten waren kwam de dader binnen. Hij zou netjes hebben besteld en met zijn dienblad richting het tweetal zijn gelopen. Hij plaatste het dienblad op de tafel ernaast en begon te schieten. Binnen enkele meters zaten gezinnen met kinderen, aldus getuigen.

De dader vluchtte na de schietpartij de wijk in. Een politiehelikopter hangt in de lucht en er zijn agenten met kogelwerende vesten aanwezig. Ook zou er een opstootje zijn geweest tussen agenten en familie van het slachtoffer. De omgeving van de McDonald’s is afgezet voor onderzoek.

Op sociale media en Turks-Nederlandse sites wordt volop stilgestaan bij het overlijden van de broers. Hüseyin leverde journalistieke bijdrages aan onder andere de Turkse nieuwssite InterAjans voor de Turkse gemeenschap in Nederland.

De broers runden in Hattem multifunctioneel centrum ’t Heem en discotheek Maxim die daarin was gevestigd.

Bronnen bevestigen de dood van de twee broers. De politie liet het bij een korte verklaring: ,,We hebben vermoedens wie het zijn, maar hun identiteit moet officieel vastgesteld worden voordat we daar informatie over kunnen delen.’’ Rond 00.45 uur vannacht liet de politie in een persbericht weten dat de slachtoffers een 57-jarige man en een 62-jarige man uit Zwolle zijn.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelVredesonderhandelingen in Turkije: Rusland heeft besloten tot terugtrekking van haar troepen
Volgend artikelErdogan zou met zijn opstelling haast een Nobelprijs voor de Vrede in de wacht kunnen slepen