Home Nieuws Binnenland Kabinet: Mogelijk nieuwe maatregelen, persconferentie vervroegd

Kabinet: Mogelijk nieuwe maatregelen, persconferentie vervroegd

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken TP

Het kabinet maakt zich grote zorgen over het snel stijgende aantal coronagevallen en gaat zich beraden op aanvullende maatregelen om de besmettingen terug te dringen. Dat zei demissionair minister De Jonge na overleg met het kabinet over de coronasituatie. Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis belandt, is veel sneller toegenomen dan verwacht, aldus De Jonge.

Het kabinet zal volgende week dinsdag op een persconferentie toelichten welke maatregelen de besmettingen moeten terugdringen. Eerder stond de persconferentie nog gepland voor volgende week vrijdag. “Het gaat gewoon te hard. We zullen onder ogen moeten zien dat de cijfers sneller en eerder oplopen dan verwacht”, aldus De Jonge.

Welke maatregelen het moeten worden, wil De Jonge nu niet zeggen. Het kabinet wacht eerst nog een OMT-advies daarover af. Dat zou vrijdag komen, maar wordt ook vervroegd naar woensdag.

Volgens de minister is het nemen van nieuwe maatregelen niet eenvoudig. “Je wilt de situatie dat je moet selecteren aan de poort van ziekenhuizen voorkomen, dat wil niemand. Dus moet je bereid zijn om maatregelen te nemen.” Volgens De Jonge moet het kabinet daarbij moeilijke keuzes maken, zoals maatregelen opleggen aan de samenleving als geheel, of
aan specifieke groepen. De Jonge spreekt van “dilemma’s” die we “onder ogen moeten zien”.

“Niet-gevaccineerden lopen meeste grootste risico”

We maken “met elkaar de analyse dat vooral niet-gevaccineerden het grootste risico lopen om besmet raken en anderen te besmetten”, sprak hij. Ook wees De Jonge er nog eens op dat het vooral niet-gevaccineerden zijn die in ziekenhuizen worden opgenomen. “Dat maakt dat de maatregelen die we moeten nemen ook wel recht moeten doen aan die situatie, aan die analyse.”

Het aantal ziekenhuisopnames is nu vergelijkbaar met de situatie in mei, waardoor in bijvoorbeeld Tiel de intensive care weer nagenoeg volledig bezet is. In Zuid-Holland spraken ziekenhuizen maandag over de gespreide opvang van coronapatiënten, zo liet het Haga Ziekenhuis in Den Haag weten. Het ziekenhuis stelde gisteren een tijdelijke opnamestop in vanwege dreigende overbezetting. Ambulances kregen de opdracht patiënten naar andere ziekenhuizen in de regio te brengen.

Het herinvoeren van de mondkapjesplicht, strengere controles op QR-codes of het sneller zetten van een derde prik worden door artsen en deskundigen als mogelijke middelen gezien om de snelle verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken.. Inline
Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken (BA)
Vorig artikelPsycholoog verstrekt zelfdodingsmiddel aan ruim 100 mensen
Volgend artikelDiplomatieke rel: Erdogan zet ambassadeurs toch niet uit