Home Nieuws Kassabon in supermarkt nog steeds vol fouten

Kassabon in supermarkt nog steeds vol fouten

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken TP

De prijzen van boodschappen zijn op de kassabon vaak anders dan op het prijskaartje bij het schap – en meestal is het verschil in het nadeel van de klant. De Consumentenbond deed een steekproef bij zeven landelijke supermarktketens; alleen bij Aldi kreeg de bond één foutloze bon.

Testshoppers gingen voor de steekproef naar Albert Heijn, Aldi, Coop, Jumbo, Lidl, Plus en Spar. In drie winkels van iedere keten werden de bon- en schapprijzen van 25 producten genoteerd. Twintig keer klopte de bon niet, een keer dus wel. Na een vergelijkbare steekproef hadden de supermarkten vorig jaar juist beterschap beloofd.

Bij 1 op de 7 producten was er een prijsverschil, zegt de Consumentenbond. Vooral bij koffie, bier en wijn ging het vaak mis. Die producten waren dan volgens het prijskaartje in de aanbieding, maar volgens de kassa niet. Zo ontstonden soms prijsverschillen van meer dan 4 euro.

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken.. Inline

Bij de steekproef werden de minste fouten geconstateerd bij Aldi. Daar was 1 op de 25 artikelen verkeerd geprijsd. De testers zagen het vaakst fouten bij Albert Heijn (1 op de 4 producten) en Jumbo (1 op de 5).

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken (BA)
Vorig artikelIn het huis dat Adri verhuurde zat een wietplantage: ‘Het ging goed tot hij stopte met betalen’
Volgend artikelZware crimineel vaker per videoverbinding voor de rechter