Marc Overmars vertrekt per direct bij Ajax. De directeur voetbalzaken heeft zich schuldig gemaakt aan het versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s.

Overmars heeft de situatie de afgelopen dagen besproken met de Raad van Commissarissen (RvC) en algemeen directeur Edwin van der Sar. Daarop heeft de 48-jarige bestuurder besloten per direct op te stappen.

Op de clubsite van de Amsterdammers zegt Overmars zich kapot te schamen. ‘Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.’

Geen andere optie
‘Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in’, vervolgt Overmars. ‘Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten.’

Overmars was bijna tien jaar als directeur voetbalzaken verbonden aan Ajax. De oud-international brak eind vorig jaar juist nog zijn contract open bij Ajax. De technische beleidsbepaler verlengde tot 2026, maar heeft die verbintenis nu ingeleverd. Het is nog niet bekend wie Overmars moet gaan opvolgen in Amsterdam. 

via: VI

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelDe 17-jarige Emir Mutlu kwam vrijdagnacht om het leven bij een auto-ongeluk in Deventer
Volgend artikelLET OP: Geldigheid coronatoegangsbewijs vanaf 8 februari gewijzigd