Home Nieuws Binnenland Moordenaar van Humeyra overgeplaatst na bedreigen Peter R. de Vries

Moordenaar van Humeyra overgeplaatst na bedreigen Peter R. de Vries

Bekir E., de moordenaar van de 16-jarige Humeyra, is overgeplaatst naar een speciale afdeling van de gevangenis omdat hij plannen beraamde om misdaadverslaggevers Peter R. de Vries en John van den Heuvel te bedreigen. ,,Omdat hij blijkbaar vindt dat wij op televisie nogal hard over hem geoordeeld hebben,” zegt De Vries, die het nieuws zelf naar buiten heeft gebracht.

Bekir E. (32) sprak op 11 november telefonisch met iemand over De Vries en Van den Heuvel. Bekir zou, zo meldt De Vries, in dat telefoongesprek gezegd hebben: ‘Hé broer, als ik een lange straf krijg gaan we op mijn manier John van den Heuvel bedreigen, want die kankerlijer heeft slecht over mij gepraat. En als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip van een Peter R. de Vries bedreigen’. 

Justitie beoordeelde het afgeluisterde telefoongesprek als ernstig en heeft Bekir daarop overgeplaatst naar een afdeling voor problematische gedetineerden, aldus De Vries. Het stoort de misdaadverslaggever dat hij dit via via moest horen. ,,Ik heb dat ook even met John besproken, daar gaan wij wel opheldering over vragen. Ik vind dat wij hiervan op de hoogte hadden moeten worden gebracht,” zegt De Vries tegen deze site. Tegen Bekir zal vanwege de bedreiging nog aangifte worden gedaan.

Patiënt

Advocaat Jac Taekema van Bekir bevestigt dat zijn cliënt onlangs op een speciale afdeling is gezet naar aanleiding van een telefoongesprek. Volgens Taekema moet je de bedreigingen van Bekir zien ‘als uitlatingen van een psychiatrisch patiënt’. ,,Uitlatingen die hij heeft gedaan uit frustratie vanwege de in zijn ogen slechte verslaggeving van mensen die nooit bij zijn rechtszaken zijn geweest.” 

Taekema wijst erop dat uit psychologisch onderzoek is gebleken dat Bekir diverse psychische problemen heeft. Zo heeft hij een verstoord geweten, weinig zelfinzicht en geeft hij anderen overal de schuld van. ,,Deze uitlatingen passen in dat beeld.” 

20 jaar cel en tbs

Tegen Bekir E. werd 15 november 20 jaar cel en tbs geëist. Hij zei tijdens de rechtszaak dat hij spijt heeft, maar geeft voortdurend anderen de schuld van het feit dat het eind 2018 misging tussen hem en zijn ex-vriendinnetje Humeyra, die hij op haar school doodschoot. In de gevangenis zou Bekir regelmatig rondbazuinen dat zij haar verdiende loon heeft gekregen omdat ze zou hebben gelogen over haar leeftijd, beweert hij. 13 december doet de rechter uitspraak in zijn zaak.

Bekir E. werd al eens eerder overgeplaatst vanwege problemen. In juni van dit jaar werd bekend dat hij voor zijn eigen veiligheid werd overgeplaatst naar een andere gevangenis. Hij zat tot dan toe in Krimpen aan den IJssel, maar zou door medegevangenen worden bedreigd. Volgens een bron uit de gevangenis in Krimpen heeft hij daar echter geroepen ‘dat ze haar verdiende loon heeft gekregen’ en maakte hij ‘s nachts veel kabaal. 

klik en neem een kijkje
VIAAD