Rotterdam hangt extra mosquito’s op tegen luidruchtige hangjongeren

De gemeente Rotterdam gaat verspreid over de stad zo’n 15 nieuwe mosquito’s plaatsen. Deze kastjes zenden een hoge zoemtoom uit die over het algemeen alleen hoorbaar is voor jongeren tot 25 jaar. De apparaatjes worden ingezet op plekken waar buurtbewoners last hebben van hangjongeren.

De mosquito wordt al zo’n 15 jaar door ruim 100 gemeenten in Nederland gebruikt. De werking is gebaseerd op het biologische gegeven, dat het vermogen om hoge tonen waar te nemen afneemt als men ouder wordt. Het apparaat verspreidt een hoogfrequent geluid, dat vrijwel alleen door jongeren tot 25 jaar kan worden gehoord.

Volgens burgemeester Aboutaleb heeft hij in de afgelopen maanden veel verzoeken gekregen voor het plaatsen van mosquito’s. Een deel van die verzoeken wijst hij af. “De mosquito zal niet worden ingezet om jongeren overdag van een plein te weren. Wel wil ik het aantal mosquito’s uitbreiden om omwonenden van pleintjes en hofjes waar nu in de late uren veel overlast van jongeren is, nachtrust te gunnen.”

Een recente proef met een nieuwe generatie mosquito’s in Delfshaven en in het centrum van Rotterdam is goed bevallen, schrijft regionale omroep Rijnmond.

Waar de nieuwe mosquito’s precies komen, is nog niet bekend. De gemeente komt later met een overzicht. “Maar op sommige plekken komen er meer dan een”, belooft de burgemeester.

De mosquito’s worden alleen aangezet tussen 22:00 uur en 06:00 uur.

Vorig artikelToeristenresort Antalya manavgat geëvacueerd wegens bosbrand
Volgend artikelBosbranden in Turkije: Na Antalya, Adana, Mersin brandt ook Marmaris