Home Sport Özil tekent contract tot 2024 bij Fenerbahce

Özil tekent contract tot 2024 bij Fenerbahce

Fenerbahce gaat Mesut Özil verlossen van zijn uitzichtloze situatie bij Arsenal. De Duits-Turkse middenvelder verruilt de Londense topclub voor een avontuur in Turkije. Volgens Turkse media heeft de 32-jarige Özil al zijn krabbel gezet onder een contract tot de zomer van 2024, ondanks verregaande interesse van Major League Soccer-club DC United.

Dat meldt het Turkse DHA. Het salaris van Özil in Turkije gaat jaarlijks rond de vijf miljoen euro bedragen. Het zal eindelijk de verlossing van de linkspoot betekenen, die al maanden niet meer voorkomt in de plannen van Arsenal. Coach Mikel Arteta besloot de spelmaker zelfs niet meer in te schrijven voor de Premier League. Hij kwam dit seizoen nog geen minuut in actie.

Özil bouwde bij Arsenal een enorme staat van dienst op. In meer dan 250 wedstrijden was hij 44 maal trefzeker en bereidde hij 77 goals voor. In het verleden kwam de middenvelder uit voor Werder Bremen en Real Madrid, waar hij zich ontpopte tot een van de beste spelers ter wereld. In totaal speelde hij 92 keer voor de Duitse nationale ploeg, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd. Ook DC United had wel oren naar zijn komst, maar lijkt mis te grijpen.

klik en neem een kijkje