PSV is woensdagmiddag tijdens de tweede voorronde van de Champions League gekoppeld aan Galatasaray. De duels worden gespeeld op 20 of 21 en op 27 of 28 juli. PSV speelt eerst thuis.

Galatasaray was met FC Midtjylland en Rapid Wien een van de drie mogelijke tegenstanders, het is dus de nummer twee van Turkije geworden. De club van Ryan Babel, Ryan Donk en Ömer Bayram (ex-NAC) liep de landstitel afgelopen seizoen op doelsaldo mis en moet zich dus net als PSV via de voorronden zien te plaatsen.

Galatasaray ontbrak vorig seizoen net als PSV in de Champions League. De Turkse topclub strandde in de Europa League-voorronden tegen Rangers FC. De twee seizoenen ervoor was Cim Bom Bom als kampioen van Turkije (2018 en 2019) wel van de partij in het miljardenbal. Beide keren was de groepsfase het eindstation.

De laatste keer dat PSV en Galatasaray elkaar in Europees verband troffen was in het seizoen 2006/07. Toen wonnen de Eindhovenaren (onder leiding van Ronald Koeman beide duels in de groepsfase van de Champions League: 1-2 en 2-0. In totaal troffen beide clubs elkaar zes keer in Europa. PSV won vier van die duels, Galatasaray twee.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelMarokko: Bezoekers uit Nederland hoeven niet in quarantaine
Volgend artikelZorgverzekeraars bieden vergoedingen voor EHBO en reanimatie cursussen