Via: (Turksemedia.nl)

De Duitse politie heeft een 17-jarig Turks slachtoffer valselijk beschuldigd van het “uitlokken van een aanval” door racisten. Het jonge meisje werd door racisten aangevallen op een tramstation in Berlijn.

De 17-jarige Dilan Sozeri werd zaterdag met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze op brute wijze was aangevallen door zes mensen die racistische opmerkingen en gewelddadige bedreigingen naar de tiener bij de tramhalte Greifswalder slingerden.

Maar de politie en verschillende media gaven Dilan de schuld van “het uitlokken van de aanval” en meldden dat “ze geen mondmasker droeg en betrokken was bij een gevecht met passagiers in de tram”.

Nadat Dilan een video op Instagram had geplaatst en vertelde wat er gebeurde, bracht de politie woensdag een verklaring uit waarin ze de fout van de politieagenten erkende.

“Na nader onderzoek en bestudering van het videomateriaal kon nu worden vastgesteld dat de jonge vrouw een mondmasker droeg tijdens het in- en uitstappen”, aldus de verklaring. “Van de zes verdachten droegen velen geen mondmasker. De onderzoeken lopen nog.”

De Duitse politie wordt al lang bekritiseerd omdat het racistische aanvallen en haatmisdrijven gepleegd door rechtsextremisten niet serieus of oprecht onderzoekt.

Het land is de afgelopen jaren getuige geweest van groeiend racisme, aangewakkerd door extreemrechtse partijen, die de angst voor een vluchtelingencrisis hebben misbruikt.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelLET OP: Geldigheid coronatoegangsbewijs vanaf 8 februari gewijzigd
Volgend artikelBroer van Dilara (24) uit Zwolle vol vertrouwen in Istanbul: ‘Er is geen achteruitgang’