In Marokko zijn reddingswerkers tot op minder dan een meter van de 5-jarige Rayan geraakt. De kleuter zit sinds dinsdag vast in een opgedroogde waterput, op een diepte van 35 meter. Volgens de laatste berichten zijn de reddingswerkers nu “in de laatste rechte lijn”, maar de operatie verloopt moeizaam. Uit beelden van een camera die reddingswerkers in de put hebben laten zakken, blijkt dat de jongen op zijn zij ligt, volgens Stichting Najiba leeft Rayan nog.

Medisch personeel, waaronder reanimatiespecialisten, zouden ondertussen ook in de tunnel afgedaald zijn. Een helikopter staat stand-by om Rayan naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen, zodra hij bevrijd is.

De hulpdiensten hebben opnieuw de hele nacht en dag doorgewerkt. De waterput is te smal (circa 45 cm breed) om iemand tot op de juiste diepte te laten afdalen. De schacht van de waterput verbreden was geen optie, want dat zou een aardverschuiving kunnen veroorzaken en de toegang zeker blokkeren. Nu zouden de reddingswerkers in de allerlaatste rechte lijn zitten richting Rayan. “We zijn er bijna, maar we moeten met veel factoren rekening houden”, klinkt het.

De grote graaf- en boorwerken zijn intussen afgelopen, nadat eerder vanmorgen de werken nog bemoeilijkt waren door rotsen in de ondergrond.  “Het is een hele delicate operatie, hulpverleners vrezen voor instortingsgevaar”, vertelde NOS-correspondente in Marokko Samira Jadir.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelJongeren uit Giethoorn hebben spijt van vernielingen en pesterijen bij Turks gezin
Volgend artikelMarokkaanse Rayan (5) na dagen uit put gehaald, toestand onduidelijk