Home Nieuws Ronaldo komt Coca-Cola ontzettend duur te staan

Ronaldo komt Coca-Cola ontzettend duur te staan

Cristiano Ronaldo kwam voor de wedstrijd tegen Hongarije in het nieuws door tijdens de persconferentie de flesjes Coca-Cola opzij te schuiven. Dat is een duur grapje geworden voor het frisdrankmerk.

De Portugese superster zette twee flesjes Coca-Cola opzij en zei daarbij: ‘Drink water!’ Het leek een onschuldige actie van de Juventus-aanvaller, maar het heeft flinke impact op de marktwaarde van het bedrijf.

Maandag waren de aandelen van het bedrijf nog om en nabij 46.24 euro waard. Na de persconferentie zakten de aandelen naar 45,5 euro per stuk. Daardoor kelderde de marktwaarde met maar liefst 3,3 miljard euro. Dat neemt niet weg dat Coca-Cola nog altijd een waarde heeft van 196,47 miljard euro.

Coca-Cola reageerde ook nog op de actie van de man die twee doelpunten voor zijn rekening nam tegen Hongarije. ‘Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het om drinken gaat en iedereen heeft een andere smaak en behoefte.’ Daar voegde het frisdrankbedrijf aan toe: ‘Spelers krijgen naast Coca-Cola ook water en Coca-Cola Zero bij aankomst van de persconferentie.’

Ronaldo zelf is ontzettend strikt in zijn dieet en probeert zoveel mogelijk suiker in zijn voeding te voorkomen. Dat ziet hij zelf als een van de geheimen waarom hij nog zo lang op het allerhoogste niveau kan blijven presteren.

klik en neem een kijkje