Home Nieuws Scheidsrechter stopt wedstrijd zodat speler vasten kan verbreken

Scheidsrechter stopt wedstrijd zodat speler vasten kan verbreken

Scheidsrechter Matthias Jollenbeck legde afgelopen week de wedstrijd tussen FC Augsburg en Mainz stil zodat een speler het vasten tijdens de Ramadan kon verbreken. Het was de eerste keer ooit dat een scheidsrechter in de Duitse Bundesliga dit deed.

EERSTE KEER

Gedurende de vastenmaand eten en drinken moslims die meedoen aan de Ramadan pas als de zon onder is. In de 65e minuut van de wedstrijd legde scheidsrechter Jollenbeck de wedstrijd stil, zodat Moussa Niakhaté van het moment gebruik kon maken om zijn vasten te verbreken. De verdediger greep het moment aan om uit twee verschillende bidons te drinken.

De 26-jarige Niakhaté applaudisseerde vervolgens voor de scheidsrechter en rende naar Jollenbeck toe om hem te bedanken door hem de hand te schudden. Daarmee schreven ze geschiedenis in de Bundesliga, want het was de eerste keer dat een wedstrijd werd stilgelegd om een ​​speler tijdens de Ramadan het vasten te laten verbreken.

TOEGESTAAN

Volgens The Daily Mail heeft Lutz Michael Frohlich, communicatiedirecteur van de Duitse scheidsrechterscommissie, scheidsrechters laten weten dat ze wedstrijden mogen stilleggen zodat spelers hun vasten kunnen verbreken. “Er is geen algemene instructie hierover, maar we steunen onze scheidsrechters natuurlijk wel om op verzoek van de spelers dergelijke drinkpauzes tijdens de Ramadan toe te staan.”

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelOekraïne verspreidt nieuwe fake video van Russische aanval op westerse stad
Volgend artikelDilara Şahin’den güzel haber: ayağa kalktı ve ilk adımları attı