Home Nieuws Tesla-bestuurder vindt dat hij harder mag rijden op snelweg: ‘Ik stoot niets...

Tesla-bestuurder vindt dat hij harder mag rijden op snelweg: ‘Ik stoot niets uit’

Hij had een geldige reden om harder te mogen rijden dan was toegestaan op de snelweg, vond een Tesla-bestuurder maandagochtend in Flevoland. Een motoragent hield hem staande na twee snelheidsmetingen.

Die snelheidsmetingen vonden plaats op de rijksweg A6 tussen Lelystad en Almere, zo meldt de agent zelf op Instagram.

De bestuurder van de Tesla reed zo’n 30 km/u te hard, zo bleek uit de metingen ook na correcties voor een foutmarge. Maar de eigenaar van de elektrische auto had volgens hem een ‘bijzonder excuus’. Op een foto die de agent van zijn telefoon maakte, is de verklaring te lezen.

‘Ik mag harder rijden’

De eigenaar van de Tesla stelt namelijk dat de maximumsnelheid op de snelwegen is verlaagd naar 100 km/u door de uitstoot van auto’s. ‘Ik rij in een Tesla’, verklaarde de man, ‘dus ik vind dat ik harder mag rijden, want ik stoot niets uit’. 

De overtreder kreeg hoe dan ook een proces-verbaal voor te hard rijden. Volgens de agent is hij zich nu bewust van ‘een stukje gevaarzetting ten opzichte van het overige verkeer’. Overigens gaf de Tesla-eigenaar ook nog een argument waarom je juist niet te hard moet rijden. Want met deze sportieve rijstijl moet een Tesla nou eenmaal vaker aan de lader: ‘ten nadele van het milieu’. 

Wat vind jij?
Reageren kan onderaan dit artikel.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelEx-Fenerbahçe-speler Sezer Öztürk opent vuur: één dode, vier gewonden
Volgend artikelHuisarts krijgt boze reacties na oproep tot vaccineren voor ‘buitenlanders’ in wachtkamer