Een 20-jarige en een 21-jarige verdachte zijn veroordeeld tot een celstraf van tien jaar wegens hun betrokkenheid bij de dood van Bilal Aydin. De 20-jarige man werd op 21 december 2019 doodgestoken op de Goudriaankade in Den Haag. Drie andere verdachten werden vrijgesproken.

De 21-jarige verdachte stak Aydin in zijn zij met een mes dat de jongere verdachte had meegebracht. Laatstgenoemde hield Aydin vast, die daardoor geen kant op kon toen hij werd belaagd. Beide verdachten zijn schuldig verklaard aan medeplegen van doodslag en openlijk geweld.

De verdachten hadden Aydin opgezocht met een groep jongeren. Mede daardoor kan de rechtbank niet bewijzen dat een van de twee verdachten de fatale steekwond in de wang van Aydin heeft aangebracht. Desondanks acht de rechtbank bewezen dat de twee verdachten de Hagenaar opzettelijk probeerden dood te steken.

Volgens de rechtbank hebben de verdachten op geen enkel moment oog gehad voor het leed van Aydin en de consequenties voor zijn familie. De rechter sprak ook zorgen uit over het toenemende aantal jongeren dat messen en machetes bij zich draagt.

Meeste verdachten waren drillrappers

De meeste verdachten waren jonge drillrappers. De steekpartij vond plaats nadat drillrapgroep SK6, uit het Haagse Schipperskwartier, een videoclip had opgenomen. Daarin kwamen grote messen en gewelddadige teksten voor – een terugkerend element van zogeheten drillraps.

Aydin overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zo’n tweeduizend mensen kwamen op de herdenking van de Hagenaar af.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelAkkoord: Turkije geeft financiële gegevens aan Nederland
Volgend artikelVIDEO: Franse president Macron wordt in zijn gezicht geslagen!