Home Nieuws Binnenland Toch eigen parkeerplek voor gehandicapte Abdullah (22)

Toch eigen parkeerplek voor gehandicapte Abdullah (22)

De ouders van de zwaar gehandicapte Abdullah Aydin (22) krijgen mogelijk toch een eigen parkeerplek van de gemeente Den Haag om hun zoon makkelijker te kunnen vervoeren. Dat laat verkeerswethouder Robert van Asten vandaag weten.

De lokale partij Islam Democraten stelde schriftelijke vragen aan het college van b en w over de situatie van Abdullah. De man is zijn hele leven al zwaar gehandicapt. De afgelopen jaren is zijn situatie verslechterd. Waar hij eerst nog vervoerd kon worden in een rolstoel, is daarin zitten nu te pijnlijk voor hem.

Het is die verandering van zijn situatie waardoor hij nu toch recht heeft op een eigen parkeerplaats voor de deur. Dat is geen overbodige luxe. Zijn ouders Adnan en Beyhan moeten hem nu overal naartoe dragen en sjouwen hem over straat als de auto verderop geparkeerd staat. 

,,Afgelopen vrijdag heeft er een huisbezoek plaatsgevonden”, aldus Van Asten. ,,En de familie wordt begeleid bij een nieuwe aanvraag voor een parkeerplaats voor hun zoon.”

Woede

Het nieuws over de situatie van Abdullah en zijn ouders zorgde voor woede in de lokale politiek én de Tweede Kamer. Hoe het komt dat er nu pas actie is ondernomen, heeft volgens Van Asten te maken met de ‘beschikbare informatie’. De aanvraag is volgens de normale procedures afgehandeld. ,,Hierbij is er een besluit genomen op basis van de beschikbare informatie. De situatie rond het verplaatsen van Aydin is onlangs gewijzigd; dit heeft effect op het vervoer en het parkeren. De gewijzigde situatie was niet bekend bij de afdeling Parkeren.”

Een aantal partijen, waaronder de afdeling Parkeren en de GGD, voert nu gesprekken om de informatieverschaffing rond aanvragen van zulke parkeerplekken te verbeteren. ,,Wij verwachten dat een intensievere samenwerking zal bijdragen aan een optimale beoordeling van aanvragen.”

klik en neem een kijkje