Home Nieuws Turkije: 39 verdachten opgepakt wegens vermeende banden met PKK

Turkije: 39 verdachten opgepakt wegens vermeende banden met PKK

VAN, Turkije 

Turkse troepen arresteerden 39 verdachten wegens vermeende banden met de terreurorganisatie PKK / KCK, zeiden veiligheidsbronnen zondag.

Antiterreurpolitie-teams in de oostelijke Van-provincie arresteerden 27 verdachten die naar verluidt in voorbereiding waren op gewelddadige protesten met stenen, molotovcocktails, vuurwerk en handgemaakte explosieven, op de verjaardag van de arrestatie van PKK-leider Abdullah Ocalan, volgens een verklaring van de provinciaal. politiebureau.

Ocalan werd op 15 februari 1999 gevangengenomen en is sinds zijn gevangenneming de enige gevangene van een eilandgevangenis bij Istanbul.

De verdachten werden opgepakt tijdens invallen op verschillende adressen, waar blanco wapens, materiaal dat in explosieven werd gebruikt en veel digitaal materiaal tijdens gelijktijdige operaties in beslag werden genomen.

In de noordwestelijke provincie Kocaeli in Turkije voerden gendarmerieteams gelijktijdige operaties tegen de verdachten die de boodschap van de terroristische organisatie PKK / KCK verspreidden.

Tijdens de operatie werden vier verdachten vastgehouden, terwijl digitaal materiaal en verboden publicaties in beslag werden genomen.

Bij een andere operatie in de noordwestelijke provincie Yalova hebben politieteams acht verdachten gearresteerd die bij invallen op verschillende adressen werden aangetroffen als propaganda voor de terreurorganisatie PKK / KCK.

In haar meer dan 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije is de PKK – door Turkije, de VS en de EU op de lijst van terroristische organisaties geplaatst – verantwoordelijk voor de dood van 40.000 mensen, waaronder vrouwen, kinderen en zuigelingen.

AA