Home Nieuws Turkije Turkije beschikt over 75 gigawatt aan potentieel voor offshore windenergie

Turkije beschikt over 75 gigawatt aan potentieel voor offshore windenergie

Het totale potentieel voor offshore windenergie van Turkije bedraagt ​​75 gigawatt (GW), zei voorzitter Murat Durak, voorzitter van de Offshore Wind Energy Association (DÜRED), maandag Voer nu offshore windkrachtcentraleprojecten uit.

Durak vertelde Anadolu Agency (AA) dat de DÜRED werd opgericht op 5 april 2021 om de energie- en maritieme sector samen te brengen en om investeringen in offshore windenergie-installaties te stimuleren.

Hij zei dat de Egeïsche regio het grootste potentieel voor offshore windenergie heeft, waarbij hij opmerkte dat technisch gezien de regio waar de wind een snelheid van 9 per seconde (20 mijl per uur) bereikt, een plantpotentieel van 25 GW heeft, waarvan 6 GW vast en 19 GW staat op drijvende planten.

De regio wordt gevolgd door de regio’s Marmara en de Zwarte Zee met respectievelijk 7 en 8 windsnelheid per seconde.

Durak merkte op dat offshore windenergie-installaties duurder zijn in vergelijking met landplanten, maar met de hoge energieproductie kan een evenwicht worden bereikt.

Hij benadrukte dat Turkije, dat momenteel in meer dan tweederde van zijn energiebehoeften voorziet door middel van import, volledig natuurlijke en lokale hulpbronnen moet gebruiken.

“Gezien ons potentieel voor offshore windenergie, is het essentieel om het te gebruiken bij de opwekking van elektriciteit , zowel in termen van diversiteit aan energiebronnen als als hernieuwbare hulpbron. Bovendien is ervaring met dergelijke energiecentrales nodig om ons land vooruit te helpen in constructies boven de zee. “

Het strategisch plan van het ministerie van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen voorziet in de nabije toekomst 10.000 megawatt (MW) aan offshore windenergieprojecten, voegde hij eraan toe.

Durak vervolgde dat het onderzoek aantoont dat Turkije een potentieel voor offshore windenergie heeft van 12 GW in vaste stations met een diepte van minder dan 50 meter en 57 GW aan potentieel voor drijvende installaties met installaties tussen 50 en 1.000 meter diepte. Er is ook weinig potentieel buiten deze gebieden, zei hij.

Bovendien zei Durak dat het vermogen om windenergie op te wekken toeneemt dankzij de grotere capaciteit van de turbines. Studies tonen dus aan dat het totale potentieel voor offshore windenergie van Turkije op een niveau van 75 gigawatt ligt.

“Turkije is klaar om het potentieel van deze sector te beoordelen en er is beschikbare arbeidskrachten en uitrusting in het land.”

Durak wees erop dat de juridische infrastructuur en aanbestedingsprocedures voor offshore windenergiecentrales in de nabije toekomst versnellen.

Durak verklaarde dat ze van plan zijn samen te werken met relevante instellingen en organisaties, en zei: “De opmerkelijke vooruitgang die ons land de afgelopen jaren in de maritieme sector heeft geboekt en de ervaring en knowhow op het gebied van windenergie op het land zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van offshore windtechnologie. “

Voordelen

Durak gaf ook commentaar op de voordelen van offshore windenergiecentrales die efficiënt energie produceren.

Door te stellen dat de energieproductie in de offshore centrales hoger is dan de terrestrische centrales vanwege de hogere intensiteit van de wind op zee, zei Durak dat de continuïteit van de wind een voordeel is bij de energieproductie.

Gebrek aan onteigeningskosten bij offshore-projecten is ook een van de voordelen, en bovendien veroorzaken ze geen visuele of geluidsoverlast omdat ze ver verwijderd zijn van bevolkte gebieden.

Zeetransport is gemakkelijker en goedkoper in vergelijking met landtransport, zei Durak, waarbij hij opmerkte dat de besparing op transportkosten een ander voordeel is.

Bovendien, voegde hij eraan toe, zouden de fabrieken zorgen voor regionale ontwikkeling en werkgelegenheid, terwijl ze de maritieme industrie en technologieën zouden helpen ontwikkelen.