Home Nieuws Politiek Turkije: Israëlische minister is niet meer welkom

Turkije: Israëlische minister is niet meer welkom

De Israëlische energieminister Yuval Steinitz is niet meer welkom op een aankomend energie- en diplomatieforum in Antalya. Aanleiding is de Israëlische agressie in Palestina, de recente aanvallen op de Al-Aqsamoskee en de nieuwe luchtaanvallen op Gaza, waarbij 25 Palestijnen, waaronder negen kinderen, zijn omgekomen.   

De Israëliërs kregen het bericht dat ze niet meer welkom zijn te horen via de Turkse ambassade in Tel Aviv.

Het Antalya Diplomacy Forum zal belangrijke regionale, mondiale en thematische kwesties onder het thema “Innovatieve diplomatie: een nieuw tijdperk, nieuwe benaderingen” onder de loep nemen. Het vindt tussen 18 en 20 juni in Antalya plaats. Voor Israël was het een kans om energiekwesties, de situatie rondom de Middellandse Zee en met name een mogelijke aardgassamenwerking te bespreken.

Turkije benadrukte dinsdag nogmaals via de presidentiële communicatiedirecteur dat Israël grondgebieden bezet en steelt en alle mensenrechten aan zijn laars lapt. “We zullen de rechten van de Palestijnen beschermen!”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan belde dinsdag met meerdere moslimlanden en riep ze, zoals beloofd, op tot actie. De spanningen in Jeruzalem, oftewel Al-Quds, liepen op nadat Israelische kolonisten Palestijnse families uit hun huizen wilden zetten. Daarnaast werden biddende moslims aangevallen.

Via: Turksemedia

klik en neem een kijkje