Home Nieuws Turkije schrikt van man die vrouw toetakelt voor ogen van 5-jarige dochter

Turkije schrikt van man die vrouw toetakelt voor ogen van 5-jarige dochter

Een video van een man die zijn ex-vrouw voor de ogen van hun dochter in Turkije op straat schopt en slaat, heeft op sociale media tot scherpe reacties geleid. Een rechter heeft de man inmiddels in hechtenis laten nemen, meldt het Turkse persbureau Anadolu zondag. In Istanbul wordt momenteel geprotesteerd tegen geweld tegen vrouwen.

De aanval vond zaterdagavond plaats in de Noord-Turkse stad Samsun, aldus Anadolu. In de video, gemaakt vanuit een nabijgelegen huis, is te zien hoe een vrouw op de grond ligt, terwijl een man meerdere malen tegen haar hoofd en lichaam schopt en haar in het gezicht slaat. Hun 5-jarige dochter staat ernaast en huilt. Omwonenden belden een ambulance, aldus het persbureau. De vrouw liep geen levensbedreigende verwondingen op, volgens officiële rapporten. De vermeende dader werd diezelfde avond nog opgepakt.

De video werd op grote schaal gedeeld op sociale media en leidde tot woede. De communicatiedirecteur van president Erdogan meldde daarna op Twitter dat de zaak op de voet zou worden gevolgd. 

Protest

In Istanbul protesteren honderden vrouwen, een dag voor Internationale Vrouwendag, tegen geweld tegen vrouwen. De organisatie ‘Wij gaan de moord op vrouwen stoppen’ roept op om wetten in te voeren ter bescherming van vrouwen. Op Twitter circuleren beelden van mensen die hardhandig opgepakt worden tijdens de protesten in de straten van Istanbul.