De Turkse vrouw die in januari haar gewelddadige man met een jachtgeweer ombracht na een nachtlang zwaar te zijn toegetakeld, is door de rechters in Antalya vrijgelaten. Melek Ipek heeft haar echtgenoot Ramazan uit ‘legitieme zelfverdediging’ doodgeschoten, luidt het oordeel van het strafhof. De moeder van twee kinderen vreesde terecht voor haar en hun leven en heeft uit angst gehandeld.

Melek Ipek, die bij haar aanhouding blauw geslagen ogen en een dik gezicht had, werd in de dagen voor haar mans dood door hem geslagen, verkracht, vernederd en met de dood bedreigd. De echtgenoot had de vrouw in de nacht van 7 januari zwaar mishandeld. Haar twee jongste dochters vonden hun moeder naakt en geboeid op de badkamervloer. Vader Ramazan had het huis verlaten en haar gewond achtergelaten.

Bij zijn terugkeer stuurde Melek de kinderen naar hun kamers en pakte ze het jachtgeweer van haar man. Een schot maakte een einde aan haar kwelling. Ze belde zelf de hulpdiensten en werd vastgezet voor de vermeende moord op haar echtgenoot. Toen het proces tegen haar begon, leidde dat tot protesten voor de rechtbank in Antalya. ‘Vrijheid voor Melek Ipek’, las het op de spandoeken die de betogers meedroegen.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelNoodverordening in Breda
Volgend artikelBezoek aan niet-essentiële winkels is vanaf vandaag: reservering niet meer nodig