Home Nieuws Utrecht opent eerste Mario Kart-baan van Nederland

Utrecht opent eerste Mario Kart-baan van Nederland

Utrecht is de eerste Nederlandse plaats met een Mario Kart-baan. Het Utrechtse bedrijf The Team Building bouwt momenteel een indoorparcours aan de Admiraal Helfrichlaan

Zodra de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus zijn opgeheven, hoopt The Team Building de deuren te kunnen openen. Eind april is de baan gereed.

“De hal wordt in het thema van een groot pakhuis ingericht, met allerlei stellingen en containers. Het wordt een spel, maar ook echt een beleving”, aldus mede-eigenaar Paul Kleine.

“Met licht- en geluidseffecten hopen we een leuke activiteit neer te zetten. Ook willen we elementen van Mario Kart toevoegen, zoals olievlekken op de baan, waardoor mensen langzamer gaan rijden.”

CRAZY KARTS

De ervaring heet Crazy Karts en de baan doet z’n naam eer aan. Verzamel diamanten om een nog snellere rondetijd neer te zetten. Samen met het rook, licht en geluidseffecten maakt Crazy Karts tot een hele toffe ervaring.

Zo zijn de elektrisch aangedreven drift karts speciaal ontwikkeld om strak door de bochten te kunnen driften. Ook herkennen deze karts markeringen op de baan, waardoor je kart sneller of juist langzamer gaat. Net zoals de boost pads in Mario Kart!

Mario Kart is een computerspel van het Japanse bedrijf Nintendo. De spelers nemen het tegen elkaar op in karts. Het eerste deel van de tiendelige reeks kwam in 1992 op de markt.