Home Nieuws Columnist Veel weerstand tegen heroprichting omstreden 'pedopartij': 'Dit moet niet toegestaan worden'

Veel weerstand tegen heroprichting omstreden 'pedopartij': 'Dit moet niet toegestaan worden'

Children First organiseert aankomende zondag een demonstratie tegen de heroprichting van de omstreden Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), in de volksmond beter bekend als de ‘pedopartij’. Een petitie om de partij te verbieden is al een half miljoen keer ondertekend.

De PNVD werd in 2010 ontbonden , omdat de partij te weinig steun wist te verzamelen om mee te mogen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar. Nelson Maatman en Norbert de Jonge doen nu een nieuwe poging om de partij op de kaart te zetten.

‘Het is niet normaal’

Vanuit de samenleving is veel weerstand tegen het opnieuw in leven blazen van de omstreden partij. Maria Karaman van Children First verwacht zondag daarom een hoop mensen bij de demonstratie in Den Haag, vertelt ze aan Hvn.

Zelf kan Karaman er niet bij dat een partij met zulke controversiële standpunten in Nederland kan bestaan. “Wij vinden dat de onschuld van een kind gewaarborgd moet blijven. Het is niet de bedoeling dat er een politieke partij wordt toegestaan waarbij het niet-normale normaal wordt gevonden.” Ze hoopt dan ook dat de PNVD uiteindelijk verboden zal worden.

Ook seks met dieren en doden

Naast het legaliseren van seks met kinderen heeft de PNVD nog andere omstreden standpunten in het partijprogramma staan. Zo wil de partij bijvoorbeeld dat seks met dieren en necrofilie, indien de overledene voor zijn dood schriftelijk toestemming heeft gegeven, worden gelegaliseerd.

Dit verbieden is volgens de voorstanders een (onnodige) inperking van vrijheden van mensen. Ook zien ze bij de PNVD geen goede argumenten voor het huidige verbod.

klik en neem een kijkje