Home Nieuws Buitenland VN: We vragen Israël om onmiddellijk alle gedwongen uitzettingen stop te zetten

VN: We vragen Israël om onmiddellijk alle gedwongen uitzettingen stop te zetten

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken TP

De Verenigde Naties hebben Israël aangespoord om de gedwongen uitzetting van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem stop te zetten. Ze waarschuwen dat deze acties kunnen neerkomen op oorlogsmisdaden.

“We vragen Israël om onmiddellijk alle gedwongen uitzettingen stop te zetten”, verklaarde Rupert Colville, woordvoerder van het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN tijdens een persbriefing in Genève.

Deze oproep komt nadat de politie meedeelde dat vijftien Palestijnen gearresteerd werden in de nasleep van gewapende confrontaties tussen Israëlische veiligheidstroepen en mensen die betoogden tegen de uitzettingen van Palestijnse families.

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken.. Inline

De confrontaties barstten los in een wijk in Oost-Jeruzalem waar een gerechtelijke strijd aan de gang is over het lot van Palestijnse gezinnen die uitgezet dreigen te worden ten voordele van Israëlische kolonisten.

“We zouden graag onderstrepen dat Oost-Jeruzalem deel blijft uitmaken van de bezette Palestijnse gebieden waar het internationaal humanitair recht van toepassing is”, verklaarde Colville. “De bezetter kan geen privé-eigendom in beslag nemen in bezet gebied”, voegde hij eraan toe.

Hij verduidelijkt ook dat de verhuis van burgers van de bezettende macht naar bezet gebied illegaal is volgens het internationaal recht en “kan neerkomen op oorlogsmisdaden”.

Volgens de Israëlische wet kunnen joden die kunnen bewijzen dat hun familie in Oost-Jeruzalem woonde voor de Arabisch-Israëlische oorlog in 1948, een aanvraag indienen om hun “eigendomsrechten” terug te krijgen. Er bestaat geen wet waarmee Palestijnen die hun eigendommen kwijtraakten tijdens de oorlog hetzelfde kunnen doen.

Colville benadrukte dat “Israël zijn eigen wetten niet kan opleggen in bezet gebied, inclusief Oost-Jeruzalem.”

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken (BA)
Vorig artikelAfvallen zonder (streng) dieet: ‘We worden voor de gek gehouden’
Volgend artikelTurkije en Marokko bespreken agressie van Israël tegen Palestijnen