De recherche is erin geslaagd een telefoon te openen die werd aangetroffen na de moord op Peter R. de Vries. Hij lag in de vluchtauto van verdachten Delano G. uit Rotterdam en Kamil E.

De inhoud geeft volgens justitie ‘een macaber beeld’ van de voorbereiding en uitvoering van de moord.Peter R. de Vries is op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam, vlak na een uitzending van RTL Boulevard. Hij overleed negen dagen later.

De twee verdachten konden kort na de aanslag worden aangehouden in een Renault Kadjar.In de Google Pixel-telefoon staan berichten tussen een onbekende opdrachtgever NN en de twee verdachten.

Er wordt een foto van De Vries gestuurd met de tekst ‘Deze hond moet je hebben’. In een ander bericht zou Delano G. schrijven: ‘Bro, ik schiet die kk ding helemaal door zijn kk lichaam heen die vieze kk hoer, hoofd alles, ik laat hem daar als een sletje achter. I love this.’Na de aanslag is er weer contact met NN. ‘Bro, die kogel ging twee keer dwars door zijn hoofd. Alles spoot, kk mooi.’

Gruwelijke details

Justitie spreekt van gruwelijke details. “Ze schetsen een macaber beeld van het gemak en koelbloedigheid waarmee over leven en dood wordt gesproken.

De berichten na de aanslag tekenen de bloeddorst en volstrekte gewetenloosheid.”Op de Google Pixel zit het DNA van Delano G., in de telefoon zit een video die in de auto is gemaakt. Te zien hierop zijn de benen van Kamil E. en een wapen waarmee wordt geoefend.

De aangetroffen chatgesprekken zijn in het Nederlands en het Pools, de moedertaal van Kamil E. Justitie maakte deze bevindingen donderdag bekend tijdens de derde pro forma-zaak in Amsterdam. Eerder is al gezegd dat het DNA van Delano G. op het moordwapen zat. De 22-jarige Rotterdammer wordt gezien als de schutter. Kamil E. was de chauffeur en de man die voorverkenningen zou hebben gedaan.

Camerabeelden

Volgens justitie blijkt uit camerabeelden dat hij op 23 en 28 juni in de buurt van de studio van RTL Boulevard was.

Op 23 juni zou hij Peter R. de Vries hebben gevolgd door de Lange Leidsedwarsstraat en tot aan de parkeergarage. Kamil E. ontkent dat. De Pool was donderdag bij de zitting aanwezig, Delano G. was andermaal in zijn cel gebleven.

De volgende zitting is op 30 mei. De inhoudelijke behandeling staat gepland voor 7 en 15 juni.

Via: Rijnmond

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelOekraïense songfestivalwinnares Jamala vlucht met kinderen naar Turkije
Volgend artikelClarence Seedorf bekeert zich tot de islam