Ze was een ‘jaloerse ex’. En daarom, zegt justitie, schoot Betul S. (32) de man dood met wie ze twee kinderen kreeg. ,,Ik hou nog steeds van hem.”

Uiteindelijk komen donderdagmiddag de tranen. Ze verschijnen als de Rotterdamse over haar twee jonge kinderen begint: hoe moet het met hén nu zij achter de tralies zit?

Hun vader zijn ze immers ook al kwijt. Hij stierf afgelopen juli bij een schietpartij in een woning aan de Ruilstraat. De schutter beroofde Hamza (36) met één kogel – deze kwam via zijn schouder binnen en raakte het hart – van het leven.

Vreemdgaan

Justitie denkt dat S., de enige andere die in de woning aanwezig was, het schot heeft gelost. Volgens de aanklager ‘wijst alles op een jaloerse ex-partner die het niet langer verdroeg’. Hij refereerde daarmee aan het vreemdgaan van Hamza.

Ik rende naar beneden en ving Hamza op. Hij strompelde en wankelde Betul S.

De Rotterdammer werd geraakt toen hij in de badkamer stond. De schutter bevond zich buiten en schoot door de deur heen. Mogelijk, zegt de aanklager, vuurde S. het pistool per ongeluk af.

Maar zij zegt überhaupt niet te hebben geschoten. Volgens haar belde de schutter aan, waarna een ruzie met Hamza volgde. ,,Toen hoorde ik een knal. Ik rende naar beneden en ving Hamza op. Hij strompelde en wankelde. Ik heb niet gezien wie schoot.”

Zíj was het in elk geval niet, zegt ze. ,,Ik hield van hem. Ik hou nog steeds van hem.”

Kruit op de slippers

Volgens de officier strookt het verhaal niet met de bevindingen van de politie. ,,De verklaring roept heel veel vragen op die de verdachte stelselmatig weigert te beantwoorden.”

De politie zag S. aanvankelijk als getuige en controleerde haar handen die fatale dag niet op kruitsporen. De aanklager noemt dat een ‘misser’. Een maand na de schietpartij werd de Rotterdamse, bij wie kruit op de slippers bleek te zitten, alsnog aangehouden.

De zaak gaat begin volgend jaar verder.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelDe federale gerechtelijke politie pakt Antwerpse broers op
Volgend artikelWasstraat: Zo wordt je auto pas echt schoon