Zijn er doden gevallen?

Er gaan geruchten rond op sociale media dat er iemand zou zijn overleden bij de rellen vrijdagavond. De politie kan dat niet bevestigen en laat weten dat er ‘geen melding is gemaakt’ van een dode.

Een arts in het Erasmus MC noemt de dode ‘loze geruchten’. Wel zijn er bij hen mensen binnengebracht met ‘handen en vingers eraf’.

NET BINNEN:­čĹç

Zijn er gewonden gevallen?

De politie meldt twee gewonde relschoppers door kogels. Er wordt onderzocht of dat politiekogels zijn. In een video die rondgaat op social media is te zien dat iemand neer wordt geschoten. Een agent raakte zo gewond dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis en een ander kon ter plekke door ambulancepersoneel worden geholpen. Meerdere agenten hebben lichte verwondingen door stenen en vuurwerk.

Wel zou de politie volgens Jan Struijs (Nederlandse Politiebond) bij het gericht schieten op de benen hebben gemikt. Volgens Struijs lijkt het erop dat er bij twee situaties geschoten is, zegt hij tegen de NOS. “Politiemensen werden in het nauw gedreven en ingesloten door een grotere groep relschoppers. In de andere situatie zou het gaan om de bescherming van brandweerlieden. Die werden belaagd, waardoor ze ook een uit de hand lopende brand niet konden blussen. Daar heeft de politie gericht geschoten op benen.”

Wat gaat er nu verder gebeuren?

Al sinds de vroege zaterdagmorgen wordt er hard gewerkt aan het schoonvegen van de stad. Niet alleen door de politie die de relschoppers weg probeerde te krijgen, maar ook door schoonmakers, die letterlijk hun best doen om de stad weer toonbaar te maken. “De helden van stadsbeheer zijn al uren bezig de boel op te ruimen, zodat de stad weer open kan”, laat wethouder Vincent Karremans weten.

De politie doet nog volop onderzoek naar de rellen. De camera’s in de binnenstad worden gebruikt om de relschoppers op te sporen, waarna ze met snelrecht veroordeeld zullen worden. “Op dit moment wordt het complete beeld opgemaakt”, laat de politie weten.

Heeft u tips, info of beelden? Mail dan naar info@turksomroep.nl. We zijn ook te bereiken via Facebook en Instagram.

Vorig artikelBurgemeester Aboutaleb: zeven gewonden bij ‘orgie van geweld’ in Rotterdam
Volgend artikelVeel politie op straat in Schilderswijk na oproep tot rellen