Home Nieuws Binnenland Zware crimineel vaker per videoverbinding voor de rechter

Zware crimineel vaker per videoverbinding voor de rechter

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken TP

Zware criminelen zullen in de toekomst vaker per videoverbinding voor de rechter verschijnen. Dat wil demissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming). Hij wil ook dat advocaten alleen nog als duo’s bij gedetineerden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) langsgaan.

Dekker wil met de videoverbinding het vervoer van zware criminelen beperken. Het vervoer naar de rechtbank en de beveiliging van deze processen kost de politie veel mankracht. Het kan ook voorkomen dat verdachten met elkaar kunnen communiceren. Dekker heeft zijn plannen maandag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Deze buitengewo­ne groep gedetineer­den vraagt om een buitengewo­ne aanpakSander Dekker

De zwaarste criminelen zitten in de EBI in Vught. Hier komt een videovoorziening zodat de gevangenen hier niet meer naar de rechtbank hoeven te worden vervoerd. ,,Deze buitengewone groep gedetineerden vraagt om een buitengewone aanpak”, aldus Dekker.

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken.. Inline

Toezicht op advocaten

Verder kondigt de minister aan dat een hoog beveiligde zittingslocatie in Lelystad de Bunker in Amsterdam Osdorp gaat vervangen. In Vlissingen komt zoals eerder aangekondigd een nieuwe EBI, die in 2028 gereed moet zijn. In het Justitieel Complex Schiphol komen extra beveiligde cellen zodat verdachten hier kunnen overnachten.

Dekker wil ook het toezicht op advocaten versterken. Het toezicht gaat van een lokale deken over naar een centraal orgaan. Hij vindt verder dat advocaten niet meer cliënten moeten bijstaan met wie zij een nauwe persoonlijke of familieband hebben. Dekker roept de Nederlandse Orde van advocaten op hierover het gesprek aan te gaan.

Vorige maand werd in de EBI in Vught de neef van Ridouan Taghi opgepakt. Deze man is ook een advocaat van Taghi.

Turksomroep.nl is natuurlijk gratis maar neem wel eens een kijkje op een aantal advertenties door er op te klikken (BA)
Vorig artikelKassabon in supermarkt nog steeds vol fouten
Volgend artikelKind (1) vliegt bij ongeluk uit autostoel en wordt overreden