Het nieuws uit Turkije betreft een politieke kwestie binnen de CHP. Er is ophef ontstaan rondom beelden waarop te zien is dat Fatih Keleş, die bekend staat als de geldschieter van de burgemeester van de İBB Ekrem İmamoğlu, grote hoeveelheden geld telt.

Deze beelden hebben de aandacht van Turkije getrokken. Ook de naam van parlementslid Özgür Karabat is naar voren gekomen in het schandaal rondom het tellen van geld, waarbij hij getuigenis heeft afgelegd. Karabat, die een auto met zwaailichten heeft toegewezen gekregen van Kültür A.Ş. om geld in tassen te vervoeren, wordt beschouwd als een metgezel van İmamoğlu.

Aan de andere kant heeft het onderzoek naar de geldtelbeelden binnen de CHP zich uitgebreid tot aan de burgemeesters. De officier van justitie heeft de burgemeesters van Şişli, Muammer Keskin, en Maltepe, Ali Kılıç, opgeroepen voor verhoor.

Deze nieuwe crisis in de Republikeinse Volkspartij draait om verdacht geld. Beelden van Fatih Keleş, voorzitter van de IBBSK die bekend staat als de geldschieter van İBB-burgemeester Ekrem İmamoğlu, die grote hoeveelheden geld telt, zijn naar buiten gekomen.