De Turkse presidentsverkiezingen van 2023 zijn van groot belang voor de toekomst van Turkije. Het is dan ook belangrijk dat Turkse Nederlanders gebruik maken van hun stemrecht en een weloverwogen keuze maken voor de kandidaat die het beste aansluit bij hun waarden en ideeën.

Vanaf morgen, 29 april, tot en met 7 mei krijgen Turkse Nederlanders de mogelijkheid om te stemmen voor de Turkse presidentsverkiezingen van 2023. Op verschillende locaties in Nederland kunnen zij hun stem uitbrengen voor de kandidaten die zich verkiesbaar hebben gesteld.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat elke stem telt en dat het cruciaal is om betrokken te zijn bij de democratische processen van het land waarin je woont en het land waaruit je afkomstig bent.

Laten we hopen dat de Turkse presidentsverkiezingen van 2023 uiteindelijke winnaar de belangen van alle Turken, zowel in Turkije als daarbuiten, zal behartigen.

Locaties die door de Turkse ambassade in Nederland worden aangewezen. De exacte locaties en openingstijden:

Volgens de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2021 ongeveer 425.000 mensen met een Turkse migratieachtergrond in Nederland. Dit aantal omvat zowel personen met de Turkse nationaliteit als personen met een Nederlandse nationaliteit maar met minstens één ouder of grootouder die in Turkije is geboren. De Turkse gemeenschap in Nederland is een van de grootste migrantengemeenschappen in Nederland en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse samenleving en economie.