Hij kon simpelweg niet verkroppen dat zijn oog blauw geslagen was. Het was de énige reden dat Vlaardinger Mert D. (22) afgelopen oktober een wapen trok en de toen nog 18-jarige Seymen door het hoofd schoot. Zijn straf: tien jaar cel én tbs met dwangverpleging.

Het conflict ontstond 9 oktober met een vermoedelijk toevallige ontmoeting op station Schiedam Centrum. Daar kregen D. en het latere slachtoffer een verhitte woordenwisseling. Het leidde tot klappen en de Vlaardinger moest een blauw oog incasseren. Dat zinde hem niet: hij wilde wraak.

https://www.turksomroep.nl/schiedammer-seymen-k-18-zwaargewond-door-schietpartij/
De aanleiding van de verwoestende daad van D. ligt in een ruzie een dag voor het schieten. Bij station Schiedam-Centrum kregen Seymen en D. het met elkaar aan de stok, waarbij een handgemeen ontstond. De verdachte liep bij die schermutseling een blauw oog op. Die avond kwam D. verhaal halen. Hij ging naar het station, maar vond zijn tegenstrever daar niet. Een dag later is D. in de Troelstralaan. Getuigen zien dat hij de naambordjes van de woningen inspecteert en bij verschillende huizen aanbelt om te vragen waar de jongeman met wie hij ruzie heeft woont.

Uiteindelijk staan, aldus justitie, de twee oog in oog met elkaar, waarbij de Vlaardinger direct zijn wapen trekt en een schot lost. Hij rent na het incident hard weg, zo is te zien op camerabeelden. Verschillende getuigen zien dat hij het vuurwapen dan nog in zijn hand heeft.