Vanwege storm Eunice die vrijdag over Nederland raast en de treinuitval, vervallen ‘s middags de lessen op de locatie van Openbare Jenaplanschool de Blijberg in Rotterdam.

Op de Blijberg gordelweg wordt tot 12.30 uur lesgegeven, zodat de leerlingen en medewerkers veilig naar huis kunnen, laat directeur Cees Noordegraaf weten.

Vanwege storm Eunice rijden er morgenochtend minder treinen, en vanaf 14.00 uur ligt al het treinverkeer stil. Het KNMI geeft vanaf vrijdagmiddag code oranje af vanwege storm Eunice. In vrijwel het hele land worden vanaf 14.00 uur zeer zware windstoten verwacht van 100 tot 120 kilometer per uur.

Ook het Rotterdamse openbaarvervoersbedrijf RET beraadt zich nog over de storm. ,,Wij zijn niet voornemens onze hele dienstregeling stil te leggen, maar we zijn nog in overleg over de te nemen maatregelen’’, stelt een woordvoerder donderdagavond.

Schiphol: KLM annuleert vluchten 
KLM annuleert 167 vluchten in verband met storm Eunice vrijdag. De luchtvaartmaatschappij meldt dat de weersvoorspellingen voor vrijdag een beeld schetsen van zware windstoten. ,,Dit zorgt er voor dat er morgen voor ons een zeer beperkte operatie mogelijk is op Schiphol.” Daarnaast kan het weer van vrijdag ook tot vertragingen leiden, zo stelt KLM.

Volgens Schiphol zijn er donderdagavond nog geen berichten van andere luchtvaartmaatschappijen die vluchten annuleren vanwege de storm. ,,We vragen reizigers wel van tevoren rekening te houden met vertraging en mogelijke annuleringen”, aldus een zegsman van Schiphol. Ook een woordvoerster van Transavia laat weten dat nog niet bekend is of vluchten geannuleerd worden, maar verwacht vrijdagochtend daar meer duidelijkheid over.

Openbaar vervoer in de grote steden
Het is nog niet bekend of morgenmiddag in de grote steden wel trams en metro’s rijden. GVB, het openbaarvervoerbedrijf in Amsterdam, neemt daarover morgenochtend een besluit. ,,Om 11.00 uur hebben wij crisisberaad, daarin wordt overwogen of we het verkeer stil moeten leggen.’’ Wel waarschuwt GVB reizigers in de regio Amsterdam nu al dat zij morgen sowieso moeten rekenen op vertragingen en uitval. Tot hoe laat de pontjes in Amsterdam en op het Noordzeekanaal doorvaren, is ook nog niet bekend. ,,Dat hangt af van de windkracht, daarbij volgen we de protocollen’’, aldus de woordvoerder, die reizigers oproept de website en app in de gaten te houden.