Dilara is stabiel en er is geen achteruitgang. Dat meldt Onur Sahin vanuit Istanbul over de situatie van zijn doodzieke 24-jarige zus. Zij kwam in het nieuws nadat ze vanuit ziekenhuis Isala in Zwolle met hulp van president Erdoğan naar Turkije is overgebracht.

,,We zijn ontspannen en hebben het volste vertrouwen’’, zegt Onur, die vandaag in het ziekenhuis is. Elke dag mogen twee mensen eventjes bij Dilara op bezoek.

Nieuws

Onur verwacht dat er eind deze week of anders begin volgende week meer te vertellen is. ,,We hopen op goed nieuws.’’

Dilara heeft leukemie: kanker van bloed en beenmerg. Ze lag sinds 1 januari in het Zwolse ziekenhuis Isala in coma aan een hart-longmachine. Chemotherapie was na een week gestopt omdat die niet goed aansloeg. Het artsenteam wilde op basis van Nederlands richtlijnen op 1 februari de (op herstel gerichte) behandeling van Dilara stopzetten. 

Strohalm

Dat zou betekenen dat ze op zeer korte termijn zou sterven. De familie wilde dat aanvankelijk via een kort geding proberen te voorkomen maar greep een laatste strohalm en liet Dilara op 31 januari overbrengen naar een ziekenhuis in Istanbul. 

,,Meewerken aan stopzetten van de behandeling en daarmee de stekker eruit trekken, zou voor ons voelen als meewerken aan moord. Van ons geloof mag dit ook niet’’, zei haar broer Onur hierover eerder tegen de Stentor